Lift neemt Greenscreen over van Unica

Lift Energie Monitoring, specialist in energie en informatiemanagement van klimaatinstallaties, neemt de narrowcasting-dienst Greenscreen over van technisch dienstverlener Unica. Greenscreen is een energiedisplay, ontwikkeld door Unica, dat de energieprestaties realtime en op begrijpelijke wijze weergeeft. Lift kan met Greenscreen haar bestaande portfolio uitbreiden met een narrowcasting service voor haar opdrachtgevers.

Arnhem/Hoevelaken, 13 oktober 2016

Jos Waagmeester, oprichter en senior adviseur van Lift Energie Monitoring: “Greenscreen vormt  een welkome aanvulling op ons portfolio. Hiermee maken we de energieprestaties van een gebouw direct inzichtelijk.

Laurens de Lange, CMO van Unica: “Met Lift Energie Monitoring heeft Unica de juiste partner gevonden om Greenscreen verder te ontwikkelen en energiemonitoring breder in de markt te zetten. Greenscreen is een prachtig concept om direct te laten zien hoe duurzaam een gebouw is. Het nodigt uit om bewuster met energie om te gaan en dat is natuurlijk een hele goede zaak.

Greenscreen

Energiegebruik binnen een gebouw is veelal onzichtbaar. Greenscreen is een energiedisplay dat de energieprestaties op begrijpelijke wijze weergeeft. Op het scherm  kunnen bezoekers en medewerkers live zien wat er aan energie wordt opgewekt en verbruikt binnen het gebouw. Zo is het zichtbaar hoeveel elektriciteit de zonnepanelen opwekken en hoeveel de WKO (warmte-koude opslag) installatie per jaar aan CO2-uitstoot bespaart. Daarnaast biedt  Greenscreen de mogelijkheid om onder meer nieuws, bedrijfsinformatie, het weer en file-informatie te laten zien. Unica heeft Greenscreens in haar vestigingen in Hoevelaken, Bodegraven, Zwolle en Amsterdam.

De energieprestaties van de WKO zijn realtime zichtbaar op Greenscreen

De energieprestaties van hetgebouw zijn realtime zichtbaar op Greenscreen

Over Lift

Bij Lift Energiemonitoring draait alles om inzicht. Om dit inzicht te creëren verzamelt Lift dagelijks de data van meer dan 200 panden en energiecentrales. Door de analyse van data maken we informatie en geven we inzicht. Daarmee creëren we voor onze klanten sturingsmogelijkheden voor optimaal functionerende duurzame energiesystemen. Voor meer informatie kijk op www.liftmonitoring.nl

Over Unica

Unica is met 14 vestigingen, 10 gespecialiseerde bedrijven, 3 regionale projectenbedrijven en circa 1.850 medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland. Unica ontzorgt haar opdrachtgevers met duurzame, technologische oplossingen voor veiligheid, comfort & gezondheid, communicatie en energie & duurzaamheid.

Meer informatie:

Dirk-Willem Sneep via 026-3535510 of d.sneep@liftmonitoring.nl

V.l.n.r. Laurens de Lange (Unica), Jos Waagmeester (Lift), Martijn van Aarssen (Lift) en Lennart de Vrijer (Unica) samen bij Greenscreen

V.l.n.r. Laurens de Lange (Unica), Jos Waagmeester (Lift), Martijn van Aarssen (Lift) en Lennart de Vrijer (Unica) samen bij Greenscreen