Van reactief naar proactief beheer

pdca_lift

Er valt nog zoveel te verbeteren en te besparen bij het exploiteren van duurzame energiesystemen. Te vaak ligt de focus op repareren, terwijl voorkomen beter is dan genezen. Onderhoud en beheer is nog vaak gefocust op storingsopvolging en het verhelpen van klachten en problemen.

Wij denken dat het beter kan. Inzicht zorgt voor grip. Als je in één oogopslag kunt zien of je energiesysteem werkt conform de uitgangspunten, kun je direct ingrijpen bij afwijkingen. Preventief in plaats van correctief. Dat zorgt voor rust, een hogere energie-efficiency, een grotere tevredenheid bij gebruikers en meer plezier bij de personen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en beheer. Bovendien kost het vaak minder geld. Immers, correctief onderhoud is doorgaans kostbaar.

Met Lift bieden we het inzicht dat nodig is om proactief te kunnen beheren. Geautomatiseerde rapportages met kant en klare informatie. De stoplichten staan op groen als het goed gaat, springen op oranje als er aandacht nodig is en staan op rood als het energiesysteem buiten de afgesproken grenzen wordt geëxploiteerd. Dat geeft grip en focus.

Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen bij proactief beheer, neem dan contact met ons op. We komen graag langs om te luisteren en mee te denken.