ZonPV-module haalt maximale uit zonnepanelen

Zonnepanelen zijn hot. Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor een zonnepaneel installatie. En terecht: met de prijsdaling van de laatste jaren zijn ze dé manier geworden om lokaal elektriciteit op te wekken. De nieuwe ZonPV-module van Lift zorgt ervoor dat je het maximale uit de installatie haalt.

Zonnepanelen dak Cumming Properties op flickr

Bron: https://www.flickr.com/photos/cummingsproperties/7538703720/

Aandacht levert rendement op

Zonnepanelen op het dak nemen weinig ruimte in en je hebt er weinig omkijken naar. Weinig omkijken, maar een beetje aandacht heeft het wel nodig. Zo is het belangrijk om de panelen periodiek te reinigen en omliggend groen te snoeien dat schaduw kan werpen. Ook hagel- of windschade aan de panelen of een defecte omvormer kunnen voor een lagere opbrengst zorgen. Daarom is het van belang om de zonnepanelen te monitoren. Maar op welke punten dan?

Het is leuk om te weten hoeveel elektriciteit de zonnepanelen gisteren hebben opgewekt, maar als beheerder van een installatie heb je daar weinig aan. Voor beheer van een installatie moet je ook weten hoeveel de zonnepanelen gisteren hadden moeten opwekken. En als er minder opgewekt is dan verwacht: hoe groot dat verschil is, sinds wanneer dat het geval is en of het verschil groot genoeg is om er een specialist bij te halen.

De combinatie van algoritmes, alarmeringen en rapportages in de ZonPV-module van Lift geeft je die informatie, zodat je als beheerder grip houdt en tijdig ingrijpt bij afwijkingen. Hierdoor blijven de prestaties van de zonnepanelen in beeld, ook al zijn de panelen dat zelf niet.

ZonPV-rapportage, één van de onderdelen van de module

ZonPV-rapportage, één van de onderdelen van de module

Duurzaamheid uitdragen

Kostenneutraal de CO2-uitstoot verminderen. Dat is een veel genoemde reden voor organisaties om te kiezen voor zonne-energie. Vanuit de doelstellingen van de organisatie om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken, maar ook om een groen imago naar medewerkers, klanten en bezoekers uit te dragen.

De vraag “Werken mijn zonnepanelen optimaal?” is maar een deel van het verhaal. De achterliggende vraag “Hoe doet mijn investering het?” is veel belangrijker. De ZonPV-module rapporteert dan ook standaard de CO2-besparing en netto kosten van het systeem sinds aanleg.

En om de bezoekers van je gebouw te informeren over de zonnepanelen, bieden wij de mogelijkheid om een GreenScreen in de entreehal te plaatsen. Dit narrowcasting-systeem – ontwikkeld in combinatie met Unica Ecopower – combineert de real time prestaties van de zonnepanelen met file-informatie en bedrijfsberichten.

Het GreenScreen maakt de zonnepanelen inzichtelijk voor alle bezoekers

Het GreenScreen maakt de zonnepanelen inzichtelijk voor alle bezoekers

Wil je (de prestaties van) je zonnepanelen ook delen?

Wij helpen je graag je doelen te bereiken. Zie hier voor onze contactgegevens.